Срамежлива еротика

/, Блесок бр. 05, Галерија/Срамежлива еротика

Срамежлива еротика

Чинот на отворање на изложбата

Коментар

#12Хроничарот забележал:
„… Да ме милува мене, а да мисли на друга, или пак, да ме сака само една вечер… Тоа беа уводните зборови на артистката од МНТ Емилија Андреева, со која започна првата изложба од ваков вид во Скопје.
Место на дејството: Центарот за култура и информации.
Време: 19 часот и 17 минути.
Еве, што рекоа луѓето за „ѓурултијава“:
Скаловска (името непознато, на околу 50 години): Ха, ха, јас не знам што да ти кажам! Знаеш, и во „најнееротичните“ уметници, или, уметници кај што преовладува друг жанр има нешто еротско, токму и во тој нивни жанр што го форсираат…

АвторВладимир Величковски
2018-08-21T17:22:14+00:00 октомври 1st, 1998|Categories: Осврти, Блесок бр. 05, Галерија|