Скопје: сеќавање на 1963

/, Галерија, Блесок бр. 33/Скопје: сеќавање на 1963

Скопје: сеќавање на 1963

Дворот на Иса-беговата џамија, 1920-тите
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Еврејска општина, 1920-тите
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Куќата на браќата Читкушеви, 1920-тите
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Главната улица, десно е Крангова палата, 1930-тите
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Куќата на д-р. Рубен, 1930-тите
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Народна банка, пред неа корзото, 1930-тите
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Камениот мост со Народна банка во позадината, 1930-тите
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Народна банка, Офицерскиот дом и дел од Камениот мост, 1930-тите
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Скопје ноќе, 1980-тите
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Црквата „Св. Константин и Св. Елена Мина“, 1930-тите
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Католичката црква, 1920-тите
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Бит пазар, 1950-тите
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Народен театар, 1950-тите
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Поглед на Народниот театар од терасата на Офицерскиот дом
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Народен театар, лево е Дрвеното мовче
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Народен театар, ноќе, 1930-тите
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Скопскиот универзитет, 1920
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Народен театар, отворен на 26 октомври 1927.
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
26.07.1963
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
26.07.1963
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
26.07.1963
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
26.07.1963
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин СтефановскиОд CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Плоштад Слобода, 1950-тите
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Панорама на Скопје, 1950-тите
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Кале, 1910-тите
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Авионска снимка на плоштадот. Најверојатно доцни 1940-ти.
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Скопје, 1930-тите. Поглед од турска куќа.
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Скопје, панорама
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Судската палата, непосредно по земјотресот. Во позадина Елен капан џамија
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Денешното собрание на Р. Македонија, годините пред земјотресот
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Завод за осигурување на работниците, денешна Градска болница, 1930-тите
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Пајтонџии, 1930-тите
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
Офицерски дом, изграден 1926-1929
Од CD-ROM-от „Скопје преку поштенски разгледници“
© Веселин Стефановски
АвторСкопје: сеќавање на 1963
2018-08-22T13:38:24+00:00 август 1st, 2003|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 33|