Сергеј Андреевски

/, Галерија, Блесок бр. 53/Сергеј Андреевски

Сергеј Андреевски

Александар и Букефал
2006, акрилик на платно
Јавачите од Хајленд
2006, акрилик на платно
Фигури на сино
2006, акрилик на хартија
Стариот пони
2006, акрилик на платно
Циклус Џез: Мајлс Дејвис
2002, масло на платно
Циклус Џез: Шарен свирач
2004, сито печат
Циклус Џез: Средновековни свирачи
2002, акрилик на платно
Адам и Ева
2006, акрилик на платно
Акт со птица
2006, акрилик на хартија
Луѓето од Чапел Хил
2006, акрилик на платно
Циклус Џез: Трубач
2002, масло на платно
Александар и Букефал
2004, акрилик на платно
Свирачите од Руе Моуфтард
2003, акрилик на платно
Циклус Џез: Свирачи од Атлантскиот Океан
2002, масло на платно
Портрет со птица
2004, акрилик на платно
Портрет со петел
2004, акрилик на платно
Бакнеж со рибите
2001, масло на платно
Утро кај Едуардо
2006, акрилик на платно
Александар и Букефал
2006, акрилик на платно
Циклус Џез: Надреален свирач
2003, акрилик на платно
Бакнеж
2006, акрилик на платно
Без наслов, 2004, акрилик на платно
Портрет – Чаша
2000, акрилик на платно
Дамата од кланот Камерун
2006, акрилик на платно
Цртеж со коњи
1999, комбинирана техника на хартија
Бакнеж
2000, акрилик на платно
Бакнеж
2002, акрилик на хартија
Јас и Борос
1998, масло на платно
Кучињата се борат
1994, и суви лисја на хартија
Јас и Борос 2
1998, масло на платно
Црвено куче
1998, комбинирана техника на јапонско рачно изработена хартија
МАКЕДОНИЈА
1991, акрилик и асфалт на платно
Птица
1991, акрилик и асфалт на хартија
Семејство со птица
1999, масло на платно
Луѓе и велосипеди
1991, акрилик на хартија
Зелена фигура
1986, масло на платно
Без наслов
1995, акрилик на хартија
Без наслов
2002, акрилик на платно
Бакнеж
2000, комбинирана техника
Зелено куче
1998, комбинирана техника на јапонско рачно изработена хартија
Без наслов
1995, комбинирана техника
Македонка
1987, масло на платно
Пес со гранки
1998, комбинирана техника
Легнати фигури
2000, акрилик на платно
АвторСергеј Андреевски
2018-08-22T13:16:22+00:00 април 14th, 2007|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 53|