„Сакав сензација на променливост…“

/, Галерија, Блесок бр. 84/„Сакав сензација на променливост…“

„Сакав сензација на променливост…“

#1 „Сакав сензација на променливост, нешто што е постојано во движење. Традиционално, кулата е пирамидална по структура, но ние создадовме сосема спротивно, ние имаме подвижна, спирална форма додека се движите наоколу… Тоа е објект кој не може да биде гледан како една слика, од било која перспектива. Треба да се посети и оди низ објектот. Како Вавилонската кула, бара вистинско доживување од публиката“ – Аниш Капур

АвторАниш Капур
2018-08-21T17:20:54+00:00 јули 1st, 2012|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 84|