Рембрант Харменс ван Ријн

/, Галерија, Блесок бр. 22/Рембрант Харменс ван Ријн

Рембрант Харменс ван Ријн

Жртвувањето на Исак,
1635
Ермитаж,
Санкт Петерсбург, Русија
Архангелот заминува од семејството на Тобиас,
1637
Лувр, Париз, Франција
Аристотел размислува пред бистата на Хомер,
1653
Метрополитан,
Њу Јорк, САД
Артемис,
1634
Лувр, Париз, Франција
Гозбата на Белсхазар,
1635
Национална галерија,
Лондон, Велика Британија
Малите деца доведени пред Христос
1647-9
Музеј Ријкс,
Амстердам, Холандија
Корнелија Пронк,
1633
Лувр, Париз, Франција
Данаи
1636
Ермитаж,
Санкт Петерсбург, Русија
Лукреција,
околу 1666
Уметнички институт,
Минеаполис, САД
Акт со насмевка,
околу 1634
Стар Евреин
Старица
[деталј]
Философ во медитација,
1632
Лувр, Париз, Франција
Враќањето на грешниот син
Ермитаж,
Санкт Петерсбург, Русија
Автопортрет,
1640
Автопортрет,
1658
Автопортрет,
1661
Автопортрет,
1669
Титус чита,
околу 1656
АвторРембрант Харменс ван Ријн
2018-08-22T13:27:12+00:00 октомври 1st, 2001|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 22|