Петар Мазев

Петар Мазев

Фигура 6, 1983
комбинирана техника
Човек кој чекори, 1983
масло на платно
Скок, 1983
масло на платно
Жена која се одмора, 1985
комбинирана техника
Цртеж со црвена насмевка, 1987
комбинирана техника
Куртизана 2, 1985
комбинирана техника
Метеж, 1987
комбинирана техника
Жена во црно, 1987
комбинирана техника
Глава на старец, 1987
комбинирана техника
Мрежа, 1987
комбинирана техника
Слика 1А, 1987
масло на хартија
Љубов 5, 1989
масло на платно
Љубов 8, 1989
масло на платно
Каријатида, 1989
масло на платно
Без наслов 2, 1989
масло на платно
Композиција 11, 1989
масло на платно
Композиција 12, 1989
масло на платно
Во чест на син ми Коце, 1990
масло на платно
Оплакување, 1990
масло на платно
Двајца, 1990
масло на платно
Кловнови, 1990
масло на платно
Без наслов 4Б, 1991
масло на платно
Човек кој оди 2, 1991
масло на платно
Без наслов 5, 1991
масло на платно
За син ми, 1991
масло на платно
Собир, 1991
масло на платно
Без наслов 6, 1991
масло на платно
Црвенокоса 2, 1991
масло на платно
Оплакување 2, 1992
комбинирана техника
Старец со брада, 1991/92
масло на платно
Без наслов 9А, 1991
масло на платно
Без наслов 9Б, 1993
масло на платно
Без наслов 10, 1993
масло на платно
Петар Мазев
фото: Марин Димески
АвторПетар Мазев
2018-08-22T13:21:19+00:00 септември 1st, 2005|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 44|