Оскар Кокошка

Оскар Кокошка

Моќта на музиката, 1920
Dresden Nuestadt, 1921
ОК на Ајл, 1922
Августовиот мост – Дрезден, 1923
ОК: со прекрстени раце, 1923
Венеција – бродовите на Догана, 1924
Амстердам, 1925
Поглед на Толедо, 1925
Лион, 1927
Егзодус, 1928
Марсел вон Немес, 1928
Пазар во Тунис, 1928
Арапки, 1929
Цвеќиња, 1931
Пристаништето во Санта Маргарита, 1933
Прага – Карлов мост, 1934
Поглед на Прага, 1936
Прашка носталгија, 1938
Црвеното јајце, 1941
Anschluss – Земја на чудата, 1942
Венеција – Догана, 1948
Лондонскиот мост, 1959
Tower Bridge, 1963
Одбиен љубовник, 1966
Молење, 1972
Авто портрет
АвторОскар Кокошка
2018-08-22T13:31:19+00:00 март 1st, 2002|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 25|