Лазар Личеноски

Лазар Личеноски

Композиција со актови, 1928
акварел и јаглен на хартија, 54х81
Цвеќе, околу 1950
масло на лесонит, 70х50
Мртва природа, околу 1934/35
масло на платно, 46.5х36
Читателка во кимоно (Зое Личеноска), 1940
масло на платно, 82х114
Портрет на Барбара Бирбриџ – Бел, 1928
масло на платно, 41х33
Свети Јован Претеча, 1931
картон за фреска, 192х72
Мотив од Дебар, околу 1930/31
масло на картон, 29х41.5
Галичник, околу 1935/36
масло на платно, 54х44
Риби, околу 1936
масло на шперплоча, 72х92
Афиони
Акт, 1927
Акт, 1928
Везилка, околу 1950
мозаик, 73х53.5
Мртва природа
Диви пајки, околу 1950
мозаик, 83х41
Пејзаж
Мртва природа со калинки
Ателје, фотографија
Велосипедист, 1928
масло на платно, 23х30
Акт
Капачки, 1930
масло на платно, 120х180
Автопортрет, 1947
масло на шперплоча, 40х31.5
АвторЛазар Личеноски
2018-08-22T13:23:57+00:00 април 1st, 2000|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 14|