кон изложбата на Димитар Пандилов

/, Галерија, Блесок бр. 10-11/кон изложбата на Димитар Пандилов

кон изложбата на Димитар Пандилов

Викторија Васева Димеска
Цветан Грозданов
Елена Мацан Чукиќ
Борис Петковски
Соња Абаџиева – Димитрова
Самостојни изложби

#13 1926 – Ќуприја, СР Југославија
1927 – Скопје, Просветен дом
1927/28 – Монпелие, Galerie des Beaux Arts на Grande Rue, Франција
1930, 1934, 1937 – Софија, Уметничка галерија на ул. „Аксаков“, Р. Бугарија
1956 – Скопје, Јубилејна изложба 1926-1956, Уметнички павилјон
1962 – Скопје, Самостојна изложба на акварели, Галерија на работничкиот дом
1966 – Скопје, Комеморативно-ретроспективна изложба, Уметничка галерија
1976 – Скопје, Самостојна изложба на цртежи, Центар за култура и информации – Битола, Самостојна изложба на цртежи, Уметничка галерија
1984 – Скопје, Монографско-ретроспективна изложба, Музеј на современата уметност
1990 – Охрид, Камерна изложба, Дом на културата „Григор Прличев“– Скопје, Камерна изложба (дела од колекцијата на Уметничката галерија Скопје), Уметничка галерија
1995 – Скопје, Самостојна изложба (дела од колекцијата на Уметничката галерија Скопје), Ликовен салон на МАНУ
1998 – Скопје, Камерна изложба (дела од колекцијата на Уметничката галерија Скопје), Книжевно-ликовен салон „Ѓурѓа“.

По ослободувањето изложува на сите групни изложби на Друштвото на ликовните уметници. Неговите дела, голем дел исчезнати или уништени, се наоѓаат во приватни колекции, музеи и галерии во нашата земја и надвор од неа.

Авторповеќе автори
2018-08-21T17:22:08+00:00 октомври 1st, 1999|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 10-11|