„Како што е“, Чифте амам

/, Галерија, Блесок бр. 133 - 135/„Како што е“, Чифте амам

„Како што е“, Чифте амам

„Како што е“, Чифте амам, (7 годишен работен континуум – реинтерпретација на кругот и квадратот, топката и коцката како синоними на телесноста и просторноста, материјата и духот).

Подни и ѕидни објекти, изведени во различни медиуми, именувани како октави и дразби.

АвторАнтони Мазневски
2021-04-03T19:03:12+00:00 декември 22nd, 2020|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 133 - 135|