Еротизмот во македонската ликовна уметност

/, Литература, Блесок бр. 05, Галерија/Еротизмот во македонската ликовна уметност

Еротизмот во македонската ликовна уметност

Томе Серафимовски:
По капење I

Томе Серафимовски:
Акт

Милош Коџоман:
Баханалии

Глигор Чемерски:
Бавча на љубовта

Владимир Величковски:
Огнена патека

Вангел Наумовски:
Чиста галаксија

Вангел Наумовски:
Света галаксија

Рашко Муратовски:
Седнат женски акт

Боро Крстевски:
Грација

Никола Мартиноски:
Гитари

Кирил Ефремов:
Автопортрет со цигара

Спасе Куновски:
Жена во облаци

Милош Коџоман:
Сина жена

Глигор Чемерски:
Апокриф I
АвторЕротизмот во македонската ликовна уметност
2018-08-21T17:22:13+00:00 октомври 1st, 1998|Categories: Изложба, Литература, Блесок бр. 05, Галерија|