Димитар Пандилов

Димитар Пандилов

Товарен воз
масло на платно, 58×75, 1950
Два вагона
масло на платно, 59×75.5, 1950
Портрет на мојот брат
масло на платно, 50×37, 1922
Жетварки
масло на шпер-плоча, 47×61, 1937
Собирање на снопје
масло на платно, 53×63.5, 1952
Women Reapers
масло на шпер-плоча, 60×67, 1936
Вршидба
масло на шпер-плоча, 50×62, 1936
Товарење снопови
масло на шпер-плоча, 48×61, 1936
Пазар
масло на платно, 53×63, 1962
Пазар во Скопје
масло на платно, 53.5×63, 1954
Портрет на старец
масло на платно, 36×24, 1922
Портрет на мојот чичко Крсто
масло на платно, 36×26, 1927
Автопортрет
масло на платно, 38.5×26.7, 1926
2023-01-06T09:59:32+00:00 декември 30th, 2022|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 148|