Димитар Пандилов

Димитар Пандилов

Товарен воз
масло на платно, 58×75, 1950

Два вагона
масло на платно, 59×75.5, 1950

Портрет на мојот брат
масло на платно, 50×37, 1922

Жетварки
масло на шпер-плоча, 47×61, 1937

Собирање на снопје
масло на платно, 53×63.5, 1952

Women Reapers
масло на шпер-плоча, 60×67, 1936

Вршидба
масло на шпер-плоча, 50×62, 1936

Товарење снопови
масло на шпер-плоча, 48×61, 1936

Пазар
масло на платно, 53×63, 1962

Пазар во Скопје
масло на платно, 53.5×63, 1954

Портрет на старец
масло на платно, 36×24, 1922

Портрет на мојот чичко Крсто
масло на платно, 36×26, 1927

Автопортрет
масло на платно, 38.5×26.7, 1926
АвторДимитар Пандилов
2018-08-21T17:22:08+00:00 октомври 1st, 1999|Categories: Изложба, Литература, Блесок бр. 10-11, Галерија|