Глигор Чемерски

Глигор Чемерски

Св. Ѓоргија и ламјата XV
65×55, 1997
масло на платно

Св. Ѓоргија и ламјата XI
65×55, 1996
масло на платно

Св. Ѓоргија и ламјата VI
100×70, 1993
масло на платно

Оплакување XIX
35×25, 1996
масло на платно

Византиска глава
60×50, 1990
масло на платно

Апокриф – сончев
50×60, 1997
масло на платно

Охриѓанки I
65×55, 1997
масло на платно

Сликар
95×75, 1998
масло на платно
АвторГлигор Чемерски
2018-08-21T17:22:16+00:00 јуни 1st, 1998|Categories: Изложба, Блесок бр. 03, Литература, Галерија|