Василиј Кандински

/, Галерија, Блесок бр. 29/Василиј Кандински

Василиј Кандински

Акцент со розово
Арапски гробишта
Слика со црни линии
Слика со црна точка
Синиот јавач
Обоен склоп
Композиција
Композиција IV
Композиција IX
Композиција V
Композиција VII
Композиција VIII
Композиција X
Контрастни звуци
Доминантна крива
Околно светло
Фрагмент #2
Платно со зелен центар
Платно со куќи
Импровизација 26 – весла
Импровизација 31 – поморска битка
Во синото
Шарен круг
На бело #2
Жолто, црвено и сино
Молејќи
Ревина
Пат
Неколку кругови
Мал сон во црвено
Слика со црн лак
АвторВасилиј Кандински
2018-08-22T13:31:58+00:00 ноември 1st, 2002|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 29|