Браќа Манаки

Браќа Манаки

Изложба Манаки/фотографи_Close up во ФОТОФАКТ галерија (детаљ) © МЦФ
Изложба Манаки/фотографи_Close up во ФОТОФАКТ галерија (детаљ) © МЦФ
Битолски боем во кочија
стаклена плоча (98х148 мм); Битола, пред 1940
фото:Милтон Манаки
© МЦФ&ДАРМ
Фирмата на фотографското ателје
стаклена плоча (92х130 мм); Битола, пред 1930
фото: Милтон Манаки
© МЦФ&ДАРМ
Милтон со камера
стаклена плоча (98х148 мм); Битола (околина), 1912
фото: Јанаки Манаки
© МЦФ&ДАРМ
Јанаки Манаки во ателјето во Пловдив
стаклена плоча (98х148 мм); Пловдив (Бугарија), 1916-19
фото: Јанаки Манаки
© МЦФ&ДАРМ
Мртва природа со чевли и фотографија
стаклена плоча (87/90х129 мм); Пловдив (Бугарија), 1916-19
фото: Јанаки Манаки
© МЦФ&ДАРМ
Бугарска воена амбуланта
стаклена плоча (120х162 мм); Битола, 1916
фото: Милтон Манаки
© МЦФ&ДАРМ
Група месари од Авдела како продаваат месо
стаклена плоча (178х238 мм); Авдела (Грција), 1902
фото: Милтон Манаки
© МЦФ&ДАРМ
Улично рекламирање на пиво
стаклена плоча (98х148 мм); Битола (главна улица), пред 1930
фото: Милтон Манаки
© МЦФ&ДАРМ
Битолски велосипедисти во Прилеп
стаклена плоча (128х177 мм); Прилеп, 1907
фото: Милтон Манаки
© МЦФ&ДАРМ
Ставање на улични сијалици
стаклена плоча (100х150 мм); Битола, пред 1940
фото: Милтон Манаки
© МЦФ&ДАРМ
Кастрато – тврдината на Али паша
стаклена плоча (88х118 мм); Јанина (Грција), 1899
фото: Милтон Манаки
© МЦФ&ДАРМ
АвторБраќа Манаки
2018-08-22T13:27:09+00:00 октомври 1st, 2001|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 22|