Благој Чушков: скулптура во теракота

/, Галерија, Блесок бр. 43/Благој Чушков: скулптура во теракота

Благој Чушков: скулптура во теракота

Ретроспективна изложба, Музеј на град Скопје, 11-30 мај 2005
фотографии: И. Исаковски
Ретроспективна изложба, Музеј на град Скопје, 11-30 мај 2005
фотографии: И. Исаковски
Ретроспективна изложба, Музеј на град Скопје, 11-30 мај 2005
фотографии: И. Исаковски
Ретроспективна изложба, Музеј на град Скопје, 11-30 мај 2005
фотографии: И. Исаковски
Ретроспективна изложба, Музеј на град Скопје, 11-30 мај 2005
фотографии: И. Исаковски
Ретроспективна изложба, Музеј на град Скопје, 11-30 мај 2005
фотографии: И. Исаковски
Велешки чалгаџии
теракота (44x12x11), Македонија
Велешки чалгаџии
теракота (44x12x11), Македонија
Велешки чалгаџии
теракота (44x12x11), Македонија
Велешки чалгаџии
теракота (44x12x11), Македонија
Акт
теракота (63x37x26)
Веселба
теракота
052.jpg
теракота
Муфлон
теракота (40x50x28)
Мачка
теракота (85x32x22)
Ангел
теракота (70×75)
Ангели
теракота (70×75)
Распетие
теракота (78х56х29)
Распетие
теракота (78х56х29)
Св. Илија
теракота (63×60)
Св. Ѓорѓија
теракота (70×55)
070.jpg
теракота
071.jpg
теракота
Македонска свадба
теракота
091.jpg
теракота
105.jpg
теракота
Џез
теракота (107x38x27)
107.jpg
теракота
Поворка
теракота (64x33x15)
Ретроспективна изложба, Музеј на град Скопје, 11-30 мај 2005
фотографии: И. Исаковски
Квартет
теракота (80x52x34)
111.jpg
теракота
Кокошки
теракота, Австрија
Петел
теракота (57x43x18)
Коњи
теракота
Овни
теракота
Делегати
теракота (40x50x28), Македонија, Франција
Штипски трубач
теракота
Зурлаџии
теракота (43x37x31), САД
Штипски трубач
теракота
Коњи
теракота
Петел
теракота (57x43x18)
Кокошки
теракота, Австрија
Калуѓерка, 1970
теракота (38х43х13), Израел
Предадени
теракота (43x45x17), Швајцарија
Семеен портрет
теракота
Квартет
теракота (80x52x34)
Болка
теракота (68x43x29)
135.jpg
теракота
Кокошки
теракота, Австрија
139.jpg
теракота
АвторБлагој Чушков: скулптура во теракота
2018-08-22T13:43:58+00:00 јули 1st, 2005|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 43|