Благој Чушков: скулптура во дрво

/, Галерија, Блесок бр. 43/Благој Чушков: скулптура во дрво

Благој Чушков: скулптура во дрво

Ретроспективна изложба, Музеј на град Скопје, 11-30 мај 2005
фотографии: И. Исаковски
Ретроспективна изложба, Музеј на град Скопје, 11-30 мај 2005
фотографии: И. Исаковски
Ретроспективна изложба, Музеј на град Скопје, 11-30 мај 2005
фотографии: И. Исаковски
Ретроспективна изложба, Музеј на град Скопје, 11-30 мај 2005
фотографии: И. Исаковски
Ретроспективна изложба, Музеј на град Скопје, 11-30 мај 2005
фотографии: И. Исаковски
Ретроспективна изложба, Музеј на град Скопје, 11-30 мај 2005
фотографии: И. Исаковски
Средба
дрво (150×65)
Оплакување
дрво (200×65)
004.jpg
дрво
005.jpg
дрво
006.jpg
дрво
007.jpg
дрво
Љубов
дрво (200×53)
Игра
дрво (160×75)
Рождество Христово
дрво (193×64)
011.jpg
дрво
На гробишта
дрво (195×52)
Музичари
дрво (240×47)
Овчеполска свадба
дрво (60×230)
Овчеполска свадба
дрво (61×320)
Мајчинство
дрво (105x30x23)/(105x30x27)
Оплакување
дрво (68×190)
Свадба (детал)
дрво
030.jpg
дрво
Свадба
дрво
Македонски танц
дрво (206×61)
Веселба во село Вакав II
дрво (200×61)
Музичари
дрво
035.jpg
дрво
038.jpg
дрво
039.jpg
дрво
040.jpg
дрво
051.jpg
дрво
055.jpg
дрво
Коњи, Македонија
дрво (60×320)
Пратеници
дрво (68×210)
Крави
дрво (107×67)
Свирач на виолончело
дрво (124×63)
Басист
дрво (145×61)
Жена со виолончело
дрво (124×63)
Штипските трубачи I
дрво (110×65)
Веселба во село Вакав I
дрво (190×65)
083.jpg
дрво
Веселба
дрво
Веселба
дрво (100×70)
Акт
дрво (170×64)
Танчерка
дрво (110×70)
Акт
дрво (110×70)
089.jpg
дрво
090.jpg
дрво
Коњи
дрво (131×73)
095.jpg
дрво
096.jpg
дрво
Штипски трубачи
дрво (100×65)
Свирач на хармоника
дрво (156×64)
Музичари
дрво (178×64)
Веселба во село Вакав I
дрво (195×72)
Акт
дрво (112×64)
104.jpg
дрво
Мајка со дете
дрво (70×47)
АвторБлагој Чушков: скулптура во дрво
2018-08-22T13:43:54+00:00 јули 1st, 2005|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 43|