Амадео Модилјани

Амадео Модилјани

Портрет на Жан Ибутерн од профил
1918, масло на платно.
Портрет на Жан Ибутерн (1898-1920), сопруга на Амадео Модилјани
1919, масло на платно.
Млада девојка
1919, масло на платно.
Легнат акт
1917, масло на платно.
Автопортрет
1919, масло на платно, 100 x 64.5 см.
Еврејка
околу 1908, масло на платно, 55 x 46 см.
Гола жена со шапка
околу 1908, масло на платно,
Портрет на Лунија Чеховска
1919, масло на платно, 46 x 33 см.
Портрет на Жан Ибутерн (1898-1920), сопруга на Амадео Модилјани
1919, масло на платно, 55 x 38 см.
Портрет на Жан Ибутерн (1898-1920), сопруга на Амадео Модилјани
1919, масло на платно, 55 x 38 см.
Портрет на Жан Ибутерн (1898-1920), сопруга на Амадео Модилјани
1919, масло на платно, 55 x 38 см.
Човек со луле (Нотарот од Ница)
1918, масло на платно, 92 x 60 см.
Млада девојка
1918, масло на платно, 92 x 60 см.
Циганка со дете
1919, масло на платно, 115.9 x 73 см.
Седната жена со дете
1919, масло на платно, 130 x 81 см.
Портрет на Елена Павловски
1917, масло на платно, 64.8 x 48.9 cm .
Глава на жена со шапка
1907, акварел, 35 x 27 см.
Скица за портрет на Френк Хавиленд
1914, масло на картон, 61 x 50 см.
Антонија
1915, масло на платно, 82 x 46 см.
Портрет на шпанскиот сликар Келсо Лагар
1915, масло на платно, 35 x 27 см.
Портрет на Хуан Гри
1915, масло на платно, 55.5 x 38 см.
Господин Лепутре
1916, масло на платно, 92 x 65 см.
Портрет на девојка (Викторија)
околу 1917, масло на платно, 81 x 60 см.
Портрет на девојка
1917-18, масло на платно, 46 x 29 см.
Гола жена која се обѕрнува преку рамо
1917, масло на платно, 89 x 146 см.
Легнат акт (Голем акт)
околу 1919, масло на платно, 72.4 x 116.5 см.
Младиот чирак
1918, масло на платно, 100 x 65 см.
Селанче
околу 1918, масло на платно, 100 x 65 см.
Убавата бакалка
1918, масло на платно, 100 x 65 см.
Девојче во сино
1918, масло на платно, 116 x 73 см.
Седнато момче со капа
1918, масло на платно, 100 x 65 см.
Портрет на Жан Ибутерн (1898-1920), сопруга на Амадео Модилјани
1918, масло на платно, 92 x 60 см.
Портрет на Жан Ибутерн од профил
1918, масло на платно, 100 x 65 см.
Портрет на мадам Кислинг
околу 1917, масло на платно, 46.2 x 33.2 см.
Адријана (Жена со шишки)
1917, масло на платно, 55.3 x 38.1 см.
Портрет на Шом Сотен на маса
1917, масло на платно, 91.7 x 59.7 см.
Акт со гердан
1917, масло на платно, 73 x 116 см.
Легнат акт со левата рака преку челото
1917, масло на платно, 65 x 100 см.
Седнат акт на диван
1917, масло на платно, 100 x 65 см.
Седнат акт
1917, масло на платно, 73 x 116 см.
Стоечки акт – Елвира
1918, масло на платно, 92 x 60 см.
Црвенокоса млада жена во долна облека
1918, масло на платно, 100 x 65 см.
Седнат акт
1916, масло на платно, 92.4 x 59.8 см.
Девојче со протеза
1918, масло на платно, 60 x 45.4 см.
Беатрис Хејстингс
1915, масло на платно, 81 x 54 см.
Портрет на Ана Зборовска
1917, масло на платно, 55 x 33 см.
Портрет на Жан Кокто
1916, масло на платно, 100 x 81 см.
Портрет на Блез Сендрар
1918, масло на картон, 61 x 50 см.
Портрет на Шом Сотен
1915, масло на плоча, 36 x 27.5 см.
Скулпторот Жак Липчиц и неговата сопруга Берта Липчиц
1916, масло на платно, 80.2 x 52.5 см.
Портрет на полскиот поет и галерист Леополд Зборовски (1889-1932)
1918, масло на платно, 46 x 27 см.
Портрет на сликарот Моше Кислинг (1891-1953)
1915, масло на платно, 37 x 28 см.
Портрет на галеристот Пол Гијом
1916, масло на платно, 80.5 x 54 см.
Невеста и младоженец
1915/16, масло на платно, 55.2 x 46.3 см.
Скица за челист
1909, масло на платно.
Жена со жолто палто (Амазонка)
1909, масло на платно, 92 x 65 см.
Портрет на Пол Александер на зелена позадина
1909, масло на платно, 100 x 81 см.
АвторАмадео Модилјани
2018-08-22T12:57:31+00:00 август 1st, 2011|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 77-79|