Албрехт Дирер

Албрехт Дирер

Адам и Ева, 1507
Ангел со клуч
Арко
Христос меѓу професорите, 1505
Црква и гробишта „Св. Јован“, Нирнберг, 1498
Цвет, 1526
Смртта на Орфеј
Еразмо, 1520
Четирите јавачи на апокалипсата, 1498
Витезот, смртта и ѓаволот, 1513
Меланхолија I, 1514
Силувањето на Персефона, 1516
Св. Еремија
Вештерка
Три вештерки, 1497
Таткото на Дирер, 1491
Холушухер, 1526
Клебергер, 1526
Оплакување, 1503
Дева, 1512
Самоубиството на Лукреција по силувањето од Тарквин
Освал Крол, 1499
Автопортрет, 1493
Автопортрет, 1498
Автопортрет, 1500
Дланки во молитва, 1508
Воденица, 1489
АвторАлбрехт Дирер
2018-08-22T13:34:01+00:00 јануари 1st, 2003|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 30|