Малечката

Малечката

..тајна..
ликови
Сцена 1 НАДЕЖ
Сцена 2 ЖИВОТ или МОДЕРЕН ЗАТВОР

Ќе ти откријам една тајна: решив да пишувам за тебе, за тоа колку е сè невистинито. Сè е искривено. Каде се огледалата!? Можеби и ти не си вистинит, претпоставувам никогаш и не беше. Како да си изгубен во некој исфлекан град… маглата одамна паднала. Можеби те прочитав некаде, да, те прочитав некаде, се заљубив во тебе, тргнав по твојот пат и сфатив дека сум на слепа улица. Улица која никаде не води. Сфатив дека се вртам во круг трудејќи се да дојдам до вистината. Знаеш, ќе ти откријам една тајна. Немам веќе тајни, ги убив сите.
Сега замолчувам. Заврши патувањето. Прогонета сум во измачување поради тајните размислувања на една жена. Сега слободно можеш да ми ја подариш твојата тајна. Ќе ја чувам засекогаш.

АвторСема Али
2018-08-21T17:21:39+00:00 април 1st, 2004|Categories: Текст, Театар/Филм, Блесок бр. 35|