Ништо без Трифолио

/, Театар/Филм, Блесок бр. 29/Ништо без Трифолио

Ништо без Трифолио

Лица
Прв чин, сцена 1
Прв чин, сцена 2
Комедија во грчко-римски стил
Напишана по средбата со веселиот дух
на римскиот комедиограф
ПУБЛИЈ ТЕРЕНЦИЈ АФРИКАНЕЦ,
кој ослободен од телото на својот господар
159 година пред нашата ера, лута низ вековите.

Лица:
Кантарион, старец
Лавандула, жена на Кантарион
Петунија, постарата ќерка на Кантарион
Мелиса, помладата ќерка на Кантарион
Трифолио, пријател на дело
Милес Глориосус Розмаринус, заповедник на пешадиски одред
Хибискус, старец
Пинус, помладиот син на Хибискус
Адонис, постариот син на Хибискус
Камелија, вонбрачна ќерка на Кантарион

АвторРусомир Богдановски
2018-08-21T17:21:46+00:00 ноември 1st, 2002|Categories: Текст, Театар/Филм, Блесок бр. 29|