Диво месо

Диво месо

***
Сцена 1
Сцена 2

ЛИЦА:
ДИМИТРИЈА АНДРЕЕВИЌ, 55, инвалид, бивш ѕидар
МАРИЈА, жена му, 50
АНДРЕЈА, 22, нивни син, продавач во бакалница
СТЕФАН, 26, негов брат, референт во претставништво за автомобили
СИМОН, 30, најстар син во фамилијата, келнер
ВЕРА, 25, негова жена, домаќинка
ХЕРЦОГ, 55, раководител на прeтставништво за автомобили, Евреин
САРА, 23, негова ќерка
ХЕРМАН КЛАУС, 45, дојденецот од Германија
БАЈАЧКАТА
СИВИЌ, 35, советник во претставништвото
АЦО, 23, пријател на Андреја, возач на камион
ПРОСТИТУТКАТА
ПОПОТ
ГОСТИ НА ПРИЕМОТ, АРГАТИ, ГОСТИ ВО
МЕАНА

Се случува во Скопје, непосредно пред II светска војна.

АвторГоран Стефановски
2018-08-21T17:21:57+00:00 април 1st, 2001|Categories: Текст, Театар/Филм, Блесок бр. 20|