Тркалезни форми

Тркалезни форми

Жетва
Македонска свадба
Галичките чардаци
Големите мајстори
Прво писмо
Петто писмо
Харакири
Бајачка
Тркалезни форми


Без нас ќе немаше ѕвезди на небото,
ни кој да ја преземе нивната светлина,
без нас не ќе знаевте што е високо,
ни каде се делат денот и ноќта.

Од кај нас почнува и времето
и затоа се гледа најдалеку,
од кај нас нема што не се гледа
на небото и на земјата…

Качете се и ќе видите
кај отишле нашите мајстори
и кога мислат да се вратат дома.

АвторПетре М. Андреевски
2023-06-08T11:47:37+00:00 јуни 6th, 2023|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 150|