Планетата на роботите

/, Литература, Блесок бр. 143/Планетата на роботите

Планетата на роботите

Слеп
Глув
Тркач
Туркач
Мислител
Пророк
Воин
Далечен
Останатите


Превод од српски: Ѓоко Здравески

правен да работи во мрак
поради гужвата
исфрлен на светло
со појачани стапала
со рака трипати продолжена
со голем прст на крајот
да опипува

АвторМилан Добричиќ
ПреводЃоко Здравески
2022-05-12T07:55:51+00:00 април 30th, 2022|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 143|