Планетата на роботите

/, Литература, Блесок бр. 143/Планетата на роботите

Планетата на роботите

Слеп
Глув
Тркач
Туркач
Мислител
Пророк
Воин
Далечен
Останатите


правен да биде близу
поради гужвата
погрешно споените жици
повремено стварно е близу
инаку негде длабоко во себе
далеку вон себе
пее игра се смее
плаче урла
вришти

АвторМилан Добричиќ
ПреводЃоко Здравески
2022-05-12T07:55:51+00:00 април 30th, 2022|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 143|