Планетата на роботите

/, Литература, Блесок бр. 143/Планетата на роботите

Планетата на роботите

Слеп
Глув
Тркач
Туркач
Мислител
Пророк
Воин
Далечен
Останатите


правен да се потроши
поради гужвата
да изгуби нога
или пола рака
лесно му подметнуваат друга
туѓа или нова
за да продолжи напред
до крај

АвторМилан Добричиќ
ПреводЃоко Здравески
2022-05-12T07:55:51+00:00 април 30th, 2022|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 143|