Планетата на роботите

/, Литература, Блесок бр. 143/Планетата на роботите

Планетата на роботите

Слеп
Глув
Тркач
Туркач
Мислител
Пророк
Воин
Далечен
Останатите


правен да ја наѕре иднината
со раце и нозе бескорисни
со главата искривена во транс
со зината лигава уста
со зарипнати гласни жици
поради гужвата
лута
несфатен

АвторМилан Добричиќ
ПреводЃоко Здравески
2022-05-12T07:55:51+00:00 април 30th, 2022|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 143|