Планетата на роботите

/, Литература, Блесок бр. 143/Планетата на роботите

Планетата на роботите

Слеп
Глув
Тркач
Туркач
Мислител
Пророк
Воин
Далечен
Останатите


правен со ѕид околу себе
да работи во мир
поради гужвата
исфрлен меѓу останатите
упатен на нив
го опипува ѕидот
учи морзеова азбука
заради комуникација

АвторМилан Добричиќ
ПреводЃоко Здравески
2022-05-12T07:55:51+00:00 април 30th, 2022|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 143|