Песната и пеперугата

/, Литература, Блесок бр. 140/Песната и пеперугата

Песната и пеперугата

Песната и пеперугата (метаморфоза)
Блиска е ноќта во која ќе отпочинам
Мермер (столб)
Симнување од крстот (фреска)
Влегување во Ерусалим (фреска)
Одиме за рака фатени
Облаци
Килим


Тоа се неми бродови
Болката што ми ја носат
И што ме утепуваат.

Бели диви трендафили
Под главата на поетот

Дојдете бродови мои
Срцето ми прездравува
Од боцката на
Громот.

АвторМихаил Ренџов
2021-11-15T19:03:35+00:00 ноември 1st, 2021|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 140|