Песната и пеперугата

/, Литература, Блесок бр. 140/Песната и пеперугата

Песната и пеперугата

Песната и пеперугата (метаморфоза)
Блиска е ноќта во која ќе отпочинам
Мермер (столб)
Симнување од крстот (фреска)
Влегување во Ерусалим (фреска)
Одиме за рака фатени
Облаци
Килим


Одиме
за рака фатени:
Ангелот и планината
Славејот и тишината
Душата и темнината

Одиме за рака фатени.

Одиме
за срце фатени:
Ѕверката и планината
Кобецот и тишината
Црвот и темнината

Одиме
За срце фатени.

АвторМихаил Ренџов
2021-11-15T19:03:35+00:00 ноември 1st, 2021|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 140|