Antoni Maznevski

/Antoni Maznevski
Antoni Maznevski 2020-12-23T16:46:59+00:00

Project Description

Антони Мазневски е роден 1963 во Скопје. Завршил дипломски и магистерски студии на ФЛУ, Скопје. Остварил Специјалистички студии во Салцбург и студиски престој во Њујорк и Париз. Работи како редовен професор на катедрата по сликарство при ФЛУ, УКИМ. Во својата творечка активност има реализирано 20тина самостојни и многу групни изложби во земјата и странство: Њујорк, Токио, Париз, Виена, Берлин, Венеција, Лондон, Визбаден, Касел, Нирнберг, Минхен, Рим, Белград, Лоѓ, Прага, Александрија итн. Неговите дела се дел од колекциите на многу странски и домашни значајни музеи и ликовни институции.

Related Articles