Попуст

/Попуст

Се викам Дамјан

Роман од Сузана Тратник Романот „Се викам Дамјан“ од Сузана Тратник беше првпат објавен во 2001 год., авторката [...]

Ќедeр

Проза од Јорданка Белева Еве една книга, проверена во секој поглед – текст, структура, содржина. „Ќедер“ на Јорданка [...]

Дора Мар и Минотаурот

Дора Мар и Минотаурот од Славенка Дракулиќ (2019) Превод од хрватски: Калина Буневска Исаковска. Едиција с.р. Пабло Пикасо, најголемиот сликар на [...]

Вчера

Роман од Агота Кристоф (2014) Превод од француски: Катица Гароска Ацевска. Едиција с.р., книга 45 Цена: 100 ден 190 [...]

Посинок

Роман од Јуриј Худолин (2014) Превод од словенечки: Игор Исаковски. Едиција с.р., книга 44 Цена: 200 ден 400 [...]

Книга за Уна

Роман од Фарук Шехиќ (2014) Превод од босански: Игор Исаковски. Илустрации и корица: Илустрации и корица: Александра Нина Кнежевиќ [...]