Книги

/Книги

Работници и селани

Есеи од Виктор Иванчиќ (2016) Превод од хрватски јазик: Јелена Лужина. Едиција Индра, книга 15 Цена: 500 ден. Купи [...]

Replay

Роман од Бенјамин Штајн (2015) Превод од германски: Елизабета Линднер. Едиција с.р., книга 46 Цена: 400 ден. Купи [...]

Животинско царство

Роман од Давид Албахари (2015) Превод од српски: Елизабета Баковска. Едиција EvaTas Проза, книга 01 Цена: 400 ден. Купи [...]

Пресуда

Поема од Џабир Дерала (2014) Едиција Бореа, книга 35 Цена: 100 ден. Купи [...]

Без збогум на сето тоа

Раскази од Снежана Букал (2015) Превод од хрватски: Калина Буневска Исаковска. Мотив на корица: Рене Магрит, „Човечка состојба“, 1935 Едиција Урбан [...]

Индустриска љубов

Избрана поезија од Петер Шулеј (2015) Избор и препев: Звонко Танески. Едиција Морфеј, книга 20 Цена: 170 ден. Купи [...]