Звук

/Звук
9 11, 2014

Бил Калахан

2018-08-21T17:20:42+00:00 ноември 9th, 2014|Categories: Осврти, Звук, Блесок бр. 99|

СОНУВАЧОТ-БОКСЕРПо долго, долго време, го сети студот на лицето. Високо во планините, опкружен со дрвја и шумски ѕверки, годишните времиња [...]

21 06, 2014

Благородниот Астатке и фуриозните „Фолтин“

2018-08-21T17:20:44+00:00 јуни 21st, 2014|Categories: Осврти, Звук, Блесок бр. 96|

Фотографии: Роберт АтанасовскиДокторот по музика, Мулату Астатке, и неговата група, како и неконвенционалната музичка атракција, која ја знаеме како група [...]