Осврти

//Осврти
30 03, 2016

АНОМАЛИИ: Не-дисциплинарни естEтички конструкции – Политики и граници на интерпретацијата Самостојна изложба

2018-12-19T12:03:17+00:00 март 30th, 2016|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 106|

(Иницијатива КООПЕРАЦИЈА, Скопје, 24-28 јуни 2014) Изложбата „Аномалии“ во основа се занимава со различни аспекти на сложените меѓуодноси помеѓу сликата [...]

21 12, 2015

Документ Дете од Моника Мотеска

2018-12-19T12:38:04+00:00 декември 21st, 2015|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 103-104|

Уметничките практики денес неповратно се трансформирани во еден непрегледен и безграничен, дифузен и децентриран универзум на исказни, изразни и концептуални [...]