Блесок изданија

/Блесок изданија
31 03, 2021

ИДЕНТИТЕТОТ Е ПРИКАЗНА…

2021-04-03T19:09:51+00:00 март 31st, 2021|Categories: Есеи, Литература, Блесок бр. 136|

Неколку напомени за идентитетските прашања и дилеми во есеите на Горан Стефановски По неколкудецениската присутност на расправите за идентитетските наративи, очекувано [...]

22 12, 2020

Кон „Снегулки“, Калија Пападаки: Мama mia bruta anche bella America

2021-03-11T15:11:03+00:00 декември 22nd, 2020|Categories: Есеи, Литература, Блесок изданија, Блесок бр. 133 - 135|

(превод на македонски Емилија Мајсторова-Стојановска; Три, 2019)   Романот Снегулки од грчката прозаистка и сценаристка Калија Пападаки (1978), еден од [...]