Блесок бр. 96

//Блесок бр. 96

мај-јуни, 2014

21 06, 2014

Благородниот Астатке и фуриозните „Фолтин“

2018-08-21T17:20:44+00:00 јуни 21st, 2014|Categories: Осврти, Звук, Блесок бр. 96|

Фотографии: Роберт АтанасовскиДокторот по музика, Мулату Астатке, и неговата група, како и неконвенционалната музичка атракција, која ја знаеме како група [...]

21 06, 2014

Индиго есен

2018-08-21T17:20:43+00:00 јуни 21st, 2014|Categories: Поезија, Блесок бр. 96|

Каде сум јас во слоеви од спомени нацртана во градска прашина втисната во капки дожд измиена удирам со рибина опашка [...]