Блесок бр. 91

//Блесок бр. 91

јули-август, 2013

21 09, 2013

Религиозната сатира во „Портокалите не се единственото овошје“

2018-08-21T17:20:48+00:00 септември 21st, 2013|Categories: Литература, Критика, Блесок бр. 91|

#1 „Портокалите не се единственото овошје “(1985) на Џенет Винтерсон, полу-автобиографски портрет на животот на авторот, нуди остра критика за [...]

21 09, 2013

Toxicity

2018-08-21T17:20:48+00:00 септември 21st, 2013|Categories: Изложба, Литература, Галерија, Блесок бр. 91|

Аганета ДајкКРИК – од циклусот со работен наслов ГАЈБИАлана БартолФорми на свесност: Маскирно оделоЕндру ПелингПре-наменетоДејвид КангБотоксувај меДејвид КангБотоксувај меТањи ДафЖиви [...]

21 09, 2013

Златни ангели

2018-08-21T17:20:48+00:00 септември 21st, 2013|Categories: Поезија, Блесок бр. 91|

Препев од бугарски: Зоран ЈакимоскиКорабите на возможната љубов од зад грбот на хоризонтот – доаѓаат бавно. Прв ќе стигне до [...]