Блесок бр. 80-81

//Блесок бр. 80-81

септември-декември, 2011

29 12, 2011

Небесен пансион

2018-08-21T17:20:57+00:00 декември 29th, 2011|Categories: Поезија, Блесок бр. 80-81|

Превод од босански: Игор Исаковски Од „Небесен пансион“, Блесок, 2011. Преводот е поддржан од преведувачката мрежа ТРАДУКИ.Во Пенцинг покрај Виена [...]

29 12, 2011

Имам збор

2018-08-21T17:20:57+00:00 декември 29th, 2011|Categories: Поезија, Блесок бр. 80-81|

Превод од хрватски: Игор Исаковски Од „Имам збор“, Блесок, 2011. Преводот е поддржан од преведувачката мрежа ТРАДУКИ.Тој благ февруари мермерот [...]