Блесок бр. 41

//Блесок бр. 41

март-април, 2005

1 03, 2005

Папараци

2018-08-21T17:21:33+00:00 март 1st, 2005|Categories: Поезија, Блесок бр. 41|

Кога ќе заврши ова „babie leto” надвор што ми се провира и под панталоните? Кога ќе почне часот по метереолошка [...]

1 03, 2005

Снег во чевлите

2018-08-21T17:21:33+00:00 март 1st, 2005|Categories: Поезија, Блесок бр. 41|

Превод од српски:Никола МаџировНе се гради куќа врз збирките есцајг иако некоја лажица повеќе понекогаш е добредојдена. Не се гради [...]