Блесок бр. 25

//Блесок бр. 25

март-април, 2002

1 03, 2002

Дејвид Линч: Мајстор на филмската мистерија

2018-08-21T17:21:51+00:00 март 1st, 2002|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 25|

#12 „Дејвид Линч е ренесансниот човек на модерниот американски филм, признат и нашироко познат сценарист-режисер, како и телевизиски продуцент, фотограф, [...]

1 03, 2002

Црни играчки

2018-08-21T17:21:51+00:00 март 1st, 2002|Categories: Текст, Театар/Филм, Блесок бр. 25|

(Медитеранска, соларно-лунарна драма)(На сцената огромен екран. Телоп: ЛОКАЛНИ ВЕСТИ. Се појавува спикер.) СПИКЕРОТ: Минаа точно 57 години откако господин Мерсо, [...]