Блесок бр. 21

//Блесок бр. 21

јуни-јули, 2001

1 06, 2001

Македонска поетска дијалектика

2018-08-21T17:21:56+00:00 јуни 1st, 2001|Categories: Литература, Критика, Блесок бр. 21|

(предговор кон антологијата „Млада МК поезија“)I. Дијалектика Стремежот кон поместување на духовниот хоризонт претставува основен постулат на поетското творештво. Во [...]