Блесок бр. 07

//Блесок бр. 07

февруари-март,1999

1 02, 1999

Гламја

2018-08-21T17:22:11+00:00 февруари 1st, 1999|Categories: Поезија, Блесок бр. 07|

Ти карпата за карпа си готов да ја сметаш, неуко момче, меѓу подножја Лазаре ситен. А крилото е можеби грешка [...]

1 02, 1999

Љубовта во македонскиот фантастичен расказ

2018-08-21T17:22:11+00:00 февруари 1st, 1999|Categories: Литература, Критика, Блесок бр. 07|

(некои аспекти: премин-hibris, вампиризам, портрет-огледало, љубовен тријаголник и кастрација)1. Вовед, фантастика Љубовта и смртта се две централни теми на поезијата [...]