Блесок бр. 02

//Блесок бр. 02

април-мај, 1998

1 04, 1998

Облаци

2018-08-21T17:22:16+00:00 април 1st, 1998|Categories: Литература, Блесок бр. 02, Проза|

„Е-ее-ејјј, облаци!“, и денес го гледам и слушам како, речиси засркнат од воодушевувањето, повеќе за себе изустува Пепи, загледан во [...]

1 04, 1998

Концепцијата на светот во македонските народни легенди

2018-08-21T17:22:16+00:00 април 1st, 1998|Categories: Есеи, Литература, Блесок бр. 02|

Општо гледано, концепцијата на светот во македонските народни легенди во себе го крие сето тоа што претхристијанскиот и христијанскиот религиозно-филозофски [...]