admin

/admin

About admin

This author has not yet filled in any details.
So far admin has created 3425 blog entries.
1 07, 2020

Ќедeр

2020-07-01T13:56:48+00:00 јули 1st, 2020|Categories: Проза, Попуст, Книги|

Проза од Јорданка Белева Еве една книга, проверена во секој поглед – текст, структура, содржина. „Ќедер“ на Јорданка [...]

18 12, 2019

Мурали

2019-12-27T11:59:34+00:00 декември 18th, 2019|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 129|

Ви ја претставуваме фотогалеријата на муралите насликани на годинешниот 8. Стрит артс фестивал во Мостар на кој учествуваат уметници [...]

18 12, 2019

Кои се десетте најдобри раскази на светот?

2019-12-27T12:00:13+00:00 декември 18th, 2019|Categories: Критика, Литература, Блесок бр. 129|

Антологијата на „Темплум“ Десетте најдобри раскази на светот (Темплум, 2019) е вистинско освежување на македонската книжевна сцена. Реткост е појавата [...]