Љубовта умира и други песни

/, Блесок бр. 75/Љубовта умира и други песни

Љубовта умира и други песни

Љубовта умира…
Кога би можел…
Мала тревка во полето…
Премногу сме поминале
Обично лудило
Комшија
Бевме, а сега не сме
Старозаветна жена
Недоречен

Нешто силно ме влече кон тебе
а друго, исто така силно
од тебе ме одбива
и никако, ни едното ни другото
сосема да надвладее
и јас постојам вака недоречен
и се измачувам и себе и тебе

2018-08-21T17:21:00+00:00 декември 21st, 2010|Categories: Поезија, Блесок бр. 75|