Преобразба

Преобразба

преобразба
средба
собата
ева со чадор
гнездо на таванот
јужниот парк
џони вокер
како доаѓа есента
топографии
тишини и вреви
временска прогноза
дневната соба на Крусо

клоцањето лисја во паркот
е ритуал од детството
сега така правам само
кога сум многу тажен:
одам во паркот
и ги клоцам клоцам клоцам
проклетите лисја
а потоа сѐ е полесно
освен болката во тетивата
која преноќува со мене
како верна стража

АвторВладислав Христов
2018-08-21T17:20:42+00:00 ноември 9th, 2014|Categories: Поезија, Блесок бр. 99|