Преобразба

Преобразба

преобразба
средба
собата
ева со чадор
гнездо на таванот
јужниот парк
џони вокер
како доаѓа есента
топографии
тишини и вреви
временска прогноза
дневната соба на Крусо

се врати сама без кучето
и другите погодности
овој дом сега е без никаква врева
ѕидовите се рушат
место не остана за телото
набргу ќе си свие
гнездо на таванот
за пак да заживее
како ластовица
кој ли да помисли дека
ова ќе се случи
со љубената жена

АвторВладислав Христов
2018-08-21T17:20:42+00:00 ноември 9th, 2014|Categories: Поезија, Блесок бр. 99|