Преобразба

Преобразба

преобразба
средба
собата
ева со чадор
гнездо на таванот
јужниот парк
џони вокер
како доаѓа есента
топографии
тишини и вреви
временска прогноза
дневната соба на Крусо

чекај ме таму
местото нека биде суво
могила е тоа
со коски на многумина
не треба да накисне:
коските ќе збувнат
нозете ќе се придвижат
рацете ќе грабнат
и одеднаш ќе те одвлечат
долу во могилата

АвторВладислав Христов
2018-08-21T17:20:42+00:00 ноември 9th, 2014|Categories: Поезија, Блесок бр. 99|